Deel jouw verhaal; maak onze visie een realiteit

tamas-munkacsi-1103490-unsplash.jpg

Ben jij een vluchteling of immigrant die in Nederland woont? Zo ja, we willen graag jouw verhaal horen!

Jij komt van een andere plek dan Nederland, een plek met zijn eigen unieke voedsel, muziek, gewoontes en tradities. Wij geloven dat onze steden een stuk rijker, veiliger, leuker en echt multicultureel worden als jij de mogelijkheid zou hebben om het beste van jouw cultuur te delen met jouw nieuwe woonplaats.

We willen jou een plek geven in jouw nieuwe stad die echt van jou is.  Een plek waar jij met trots jouw identiteit kan vieren. Een plek waar mensen die al in Nederland wonen kennis kunnen maken met jouw cultuur en zich kunnen onderdompelen in de brede en unieke cultuur die met je mee hebt gebracht naar Nederland. Samen met jou willen we datgene wat jou uniek maakt, wat jou jou maakt vieren.

We voelen ons allemaal het meest op ons gemak als we omringd worden door mensen die onze taal spreken, onze cultuur delen, en die onze ervaringen herkennen, dit is een concept wat evolutionair is bewezen. Er word al duizenden jaren tegen dit principe in gegaan en wij bij de Goodhood Collective willen dit principe juist omarmen en de rol ervan sterker maken in de samenleving om de integratie van verschillende culturen te verbeteren.

Als je een paar minuutjes de tijd hebt, stuur ons dan alsjeblieft een video waarin jij laat zien waarom een plek, die jij kan delen met jouw gemeenschapsgenoten jouw verblijf in Nederland zal verbeteren. Dan zijn we jou voor eeuwig dankbaar!

Hieronder staan een aantal vragen die je zou kunnen beantwoorden in jouw filmpje. Geen enkele vraag is verplicht om te beantwoorden, je hebt de volledige vrijheid om het filmpje zo te maken zoals jij dat graag wilt. Het filmpje gaat ten slotte over jou en jouw eigen verhaal.

Vragen die in je jouw filmpje zou kunnen beantwoorden

  • Hoe heb jij als vluchteling zijnde het integreren in Nederland ervaren?

  • Voel jij je veilig en thuis in Nederland?

  • Wat mis je het meest aan je thuisland?

  • Wat zou je graag willen dat de Nederlanders over jouw cultuur leren?

  • Heb je het gevoel dat jij in Nederland volgens jouw eigen culturele normen en waarden kan leven?

  • Hoe zou een plek ontworpen voor jouw gemeenschap, met op jouw cultuur specifiek gerichte bedrijven en activiteiten, jouw leven in Nederland verbeteren?

Hoe jij ons de video kan sturen

record-video.png

1. video opname

Gebruik een smartphone of een camera om jouw filmpje op te nemen in de horizontale modus (zie het plaatje). Je kan bijvoorbeeld filmen dat je met je familie bent, dat je een culturele feestdag of traditie aan het uitoefenen bent of gewoon je dagelijks leven in Nederland, je mag filmen wat je wil!

email-video-02.png

2. email de video

Zet in deze mail jouw land van herkomst, jouw geboortestad en vermeld de taal die je in de film spreekt. Zet in deze mail ook aanvullende informatie, als jij meerdere filmpjes stuurt kan je een korte beschrijving geven over wat je in bepaalde filmpjes doet. Als er verder iets is wat wij moeten weten zet het er dan vooral bij! Stuur de mail naar sryannucci@gmail.com